Tarinani
Minun tarinani

Oli kesä vuonna 2006 ja lämpenevä ilma väreili auringon paisteessa. Järven vesi kimmelsi ja laineet liplattivat rauhoittavasti. Ruoho oli vihreää ja se tuntui pehmeältä paljaiden varpaiden alla. Vaikutti siltä, ettei mikään voisi särkeä tätä harmoniaa.

Minun oli kuitenkin paha olla. Tuskaa ei helpottanut yhtään ympärilläni olevien ihmisten hyväntuulisuus ja nauru. Heidän elämänsä vaikutti olevan linjassa ympäröivän luonnon kukoistuksen kanssa, ja minä olin jäänyt tuosta junasta jo vuosia sitten. Kontrasti ympärilläni olevan iloisuuden ja sisäisen pahan oloni välillä tuntui sietämättömältä. Se rohkaisi kapinallista sisälläni tarttumaan toimeen ja levittämään pahaa oloa myös ympärilleni.

Ja sitten tapahtui ihme. Joku pysähtyi kohdalleni, katsoi minua silmiin ja näki minut kapinallisuuteni takaa. Miksi? En tiedä. Uskon kuitenkin, että kaikella on tarkoitus.

Ehkä tämänkin kokemukseni vuoksi olen kiinnostunut sinusta. Sinusta kapinallisuutesi, suorittamisesi tai jonkin muun selviytymiskeinosi takana. Ihmisestä, joka pohjimmiltaan olet. Ja ihmisestä, joka tarkemmin ajateltuna haluat olla.

Kuka minä sitten olen? Olen ihanan vaimon aviomies sekä kolmen pienen pojan isä. Minun vahvuuksiani ovat kiinnostus kanssaihmisistäni sekä kyky nähdä heissä piilevät mahdollisuudet. Haluan kohdata ihmiset sellaisina kuin he ovat: ainutlaatuisina, arvokkaina ja inhimillisinä, riippumatta titteleistä ja ulkoisista rooleista.

Parhaillaan työskentelen henkilöstön työkyvyn kehittämisen parissa. Haluan edistää inhimillisempää työelämää, jossa yritysten ja organisaatioiden menestys on henkilöstön hyvinvoinnin sivutuote. Aiemmin urallani olen saanut olla mukana suomalaisen kasvuyrityksen kansainvälisessä myyntitiimissä.

Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri. Tällä hetkellä kouluttaudun työn ohessa Business-terapeutiksi, ja valmistun joulukuuhun 2024 mennessä. Business-terapia yhdistää ratkaisukeskeisen lyhytterapian ja business-coachingin ydintaidot. Koulutukselliseen taustaani kuuluvat olennaisena osana myös satojen tuntien itseopiskelu sisältäen Tommy Hellsteniä, Tony Robbinsia, Esa Saarista, Jim Rohnia, Aki Hintsaa ja monia muita inspiroivia ihmisiä.

Pekka Laaksonen